top of page

Wat als alles binnen handbereik komt te liggen?

Beste lezer, jij kiest om dit artikel over overvloed te lezen. Proficiat! Dit betekent dat je bewust voor jezelf wenst te onderzoeken wat overvloed eigenlijk is. En vooral, hoe jij dit meer in je dagelijks leven kan ervaren, toch? Ik nodig je uit om tijdens het lezen bewust te blijven van je eigen gewaarwordingen. Wat doet het met je als je dit artikel leest? Kan je écht in de ontvankelijkheid gaan van het veld van overvloed?


De mate waarin je overvloed ervaart staat in verbinding tot de passie en drive in je leven.

Als je echt vanuit je eigen passie leeft, kom je als het ware buiten tijd en ruimte. Je voelt alles stromen en je ervaart een bruisende vitaliteit. Stel je voor, in je fantasie, dat het universum vanaf nu het canvas is van waaruit jij je leven realiseert.

Hoe boeiend en fascinerend is je leven? Met hoeveel vreugde spring jij uit je bed? Hoe tevreden ben je als je ’s avonds gaat slapen? Ik nodig je uit om bewust in te pluggen op dit veld van overvloed. Neem hier gerust even de tijd voor terwijl je deze bijdrage leest. Adem… en voel…

Overvloed betekent onder meer: ik leef vanuit mijn passie.


Een ander belangrijk ingrediënt om meer overvloed in je leven te ervaren is de gedachte toelaten dat jij het waard bent om overvloed te creëren in je leven.

Hoe dikwijls voel jij dat je het waard bent? Hoelang is het geleden dat je nog eens in de spiegel hebt gekeken en jezelf duidelijk hebt gemaakt: ik ben het waard om in overvloed te ontvangen waar ik naar verlang. Je graad van zelfvertrouwen, jezelf authentiek durven tonen en zichtbaar maken genereert overvloed.

Binnen bedrijven zou het heilzaam zijn als werknemers zelf hun wedde zouden bepalen, uiteraard vanuit een realistisch en correct aanvoelen. Mocht iedere werknemer zich in deze bewuste weddebepaling daadwerkelijk engageren, zouden er heel wat problemen met betrekking tot burn-out, bore-out verdwijnen. Zelfsturende teams die rechtlijnig in hun eigen engagement staan is in de (nabije) toekomst een vorm van duurzaam ondernemerschap.

Hoe ga jij je engageren vanuit wat jij voelt dat jij waard bent in je leven? Welke acties ga jij ondernemen om je volwaardig te realiseren? Welke bijdrage lever jij aan de maatschappij? Hoe ga jij in ‘Zelfrealisering’? Welk gewicht leg jij in de schaal om je eigen overvloed te genereren? Kortom, wat ben jij waard?

Overvloed heeft als basis: ik ben het waard.


Een bewuste beweging naar meer overvloed is leren kijken hoe jij overvloed al dan niet toelaat in je leven. Leer jezelf observeren.

- Observeer je gedachten

Hoe vaak denk je vanuit overvloed? Neem bijvoorbeeld je onbewuste negatieve gedachten. Hoe vaak sta je stil bij hetgeen je denkt? Hoe vaak klaag je? Hoe staat het met je destructieve gedachten? Stel jezelf de volgende vraag: welke prijs ben ik bereid te betalen voor deze negatieve gedachtestroom van klaagzangen allerhande? Leer kijken naar je gedachten. In mijn praktijk Zelfrealisering was er iemand die beweerde zeer positief te zijn. Na het werken met haar observator kwam ze tot de conclusie dat ze behoorlijk negatief in het leven stond. De doemscenario’s (in haar hoofd) waren dagelijkse kost. Die vrouw heeft geleerd om bewust te denken vanuit overvloed. Nu kent ze beide polen: het negatieve en het positieve. Van daaruit maakte ze de beweging naar het midden en nu is er veel meer stroming in haar leven. En dat betekent meer overvloed. Beste lezer, neem eens even pauze nu je dit hier leest. Hoe zijn je gedachten nu? Leer kijken naar jezelf.

Overvloed omhelst stroming vanuit neutraliteit.


- Observeer je gevoelens

Overvloed bestaat uiteraard niet alleen in je hoofd. Hoe is je relatie met overvloed vanuit je hart? Wat voel je bij het woord overvloed? Is overvloed je geboorterecht? Voel je dat? Of heb je het hier moeilijk mee? Hoe voel jij je als je in contact komt met de energie van overvloed? Ben je in staat om dit toe te laten vanuit je hart?

Overvloed is je geboorterecht.


- Observeer de acties die je onderneemt

Leer overvloed ook observeren vanuit je buik. Overvloed heeft actie nodig, de moed om onafhankelijk je positie in te nemen in je leven. De actie in zelfzorg. Opnieuw lieve lezer: stop even met lezen en voel welke acties jij onderneemt naar meer overvloed in je leven.

Overvloed is kiezen voor bewuste zelfzorg.


Dankbaarheid is de grote transformator naar overvloed.

Het ene kan niet zonder het andere.

Ik hoor je al luidop denken. Hoe kan ik dankbaar zijn voor een extra rekening? Opnieuw maak je hier zelf de bewuste keuze hoe je ernaar kijkt. Zo kan je bijvoorbeeld dankbaar zijn voor deze rekening, want het universum gelooft immers dat jij dat geld bezit. Bij de volgende extra rekening in je bus nodig ik je uit om meteen bovenaan de rekening te noteren: “Dankjewel voor dit geld”. Je mag erop vertrouwen dat het leven voor je zorgt: op het juiste moment, de juiste plaats zullen de centen er zijn. Probeer het maar eens uit. Als je dan via een onverwachte bron geld binnenkrijgt, zal je hiermee de rekening betalen. Uiteraard dit alles pas je toe in combinatie met de logica.

Stel, je maakt iets mee waar je het heel lastig mee hebt. Dat nu uitgerekend dit negatieve voorval jou moet overkomen, zoals bijvoorbeeld een bekeuring voor te snel rijden. Bedenk tien redenen om dankbaar te zijn voor dit onprettige voorval. Bijvoorbeeld: de agent had gelijk, want ik reed echt wel gevaarlijk, ik besef nu dat ik te hard reed en zal in de toekomst voorzichtiger zijn voor mijn omgeving. Door hard te rijden ben ik trouwens niet sneller op mijn bestemming. Integendeel, want de bekeuring heeft veel tijd in beslag genomen. Dankzij die bekeuring zal ik me voortaan bewuster verplaatsen...

Overvloed is dankbaar zijn voor al wat is.


Overvloed is er altijd in het hier en nu. Kwestie van hier bewust van te zijn.

Jij kiest ervoor om je hier en nu goed te voelen. Rustig te voelen. Opgeladen te voelen. Dat verhoogt meteen je zelfvertrouwen. Zo kom je meteen in de vibe van overvloed terecht.

Je kan met kleine keuzes starten. Geniet van die kop koffie op je terras. Of voel de zonnestralen op je huid. Of laat de oprechte glimlach van die vreemde passant op je inwerken. Er is altijd wel iets om in een gewaarwording van stroming en overvloed van het leven te duiken. Leef, hier en nu. Geniet!

Overvloed is hier en nu.


Overvloed genereert meer overvloed.

Van zodra jij ervoor kiest om je goed te voelen en echt in je eigen ‘zelfrealisering’ te gaan van wie je werkelijk bent, zal je als vanzelf meer gelijkgestemden aantrekken. Je krijgt wat je geeft.

Je kan bijvoorbeeld starten met een fooi te geven als je iets gaat drinken. Ik nodig je uit deze tip te geven vanuit je gevoel van overvloed. Je gunt die persoon van harte het beste. Je meent het echt. Je zal ontdekken dat je omgeving reageert op jouw vrijgevigheid.

Er is overigens wetenschappelijk onderzoek uitgevoerd naar de effecten van oprechte vriendelijkheid. Het is bewezen dat van zodra je jezelf het beste wenst, je dierbaren het beste wenst, een vriend(in) het beste wenst, een vreemde het beste wenst en zelfs alle levende wezens het beste wenst… je gelukhormoon toeneemt. De kracht van de eenvoud toch? Een instant beweging van geluk. Zo leef je vanuit overvloed. Er is nog zoveel meer.

Overvloed: 1 + 1 = 3


De manifestatie van overvloed ligt vervat in het Universum, het Alomvattende veld, de Bron, de Godsvonk, het Supra-Mentale.

De eerstvolgende heldere nacht kan je eens beslist naar de sterren kijken. De triljoenen sterren. En je kan ook de ruimte tussen de sterren gadeslaan. Dat is overvloed. En net zoals de sterren besta jij uit triljoenen cellen. Voel eens tussen de ruimte van je cellen. Vertraag gerust tijdens dit lezen; voel deze oneindige ruimte in jezelf. En als je dit niet kan voelen, doe dan alsof je het kan voelen. Je brein kent immers niet het verschil tussen wat echt is of fantasie. Maar weet dat deze oneindige ruimte van overvloed in jou aanwezig is.

Overvloed ligt vervat in het universum.


Stel je ontvankelijk op voor de bonus van overvloed in de vorm van geld of datgene wat jij wenst om voluit te genieten van je leven.

Nu je tot hier hebt gelezen, begrijp en voel je dat overvloed een staat van zijn, is. Overvloed is jezelf bewust, hier en nu, manifesteren. Overvloed is je engageren als mens hier op aarde. En de bonus van overvloed kan zijn: geld, een eigen woning… . Jij kiest. Ja, jij kiest, want jij bent de schepper van je werkelijkheid. Authentieke jezelf realiseren is een bewustwording van overvloed en vreugde. Kies voluit voor het leven en alle wonderen die dit met zich meebrengt.

De bonus van overvloed veruitwendigt zich in de materie.

Verschenen in Bloom Magazine487 weergaven

Gerelateerde posts

Alles weergeven

Verbinding.

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page