top of page

Verbinding.

Verbinding met

jezelf

je partner

je kinderen

je vrienden

je kennissen

je buren

je buurtDe verbinding met jezelf is een basiswaarde. De kwaliteit van deze verbinding met jezelf is mede bepalend voor je verdere verbindingen. Dat ligt in de logica.


Je bent 40 triljoen cellen die continu fluisteren naar je. Vanuit de bewuste verbinding met jezelf hoor je deze fluisteringen.

Hoe kan je nu de verbinding met jezelf aansterken en van daaruit in verbinding gaan met je omgeving?

Je neemt tijd om te luisteren naar de fluisteringen van je lichaam. Dit is heilzaam om te voorkomen dat je lichaam als het ware moet gaan schreeuwen en roepen. Wanneer het lichaam brult, zijn we bij de arts met een lichamelijke klacht. Dus voor je eigen gezondheid train jezelf in aanwezigheid bij jezelf. Je oefent jezelf in logisch denken, mededogen en daadkracht vanuit je gevoel.


Verbinding met je partner: de gelijkwaardigheid is cruciaal

Een relatie is meer dan alleen romantiek. Het is een engagement van twee personen, gebaseerd op concrete afspraken waar beiden zich goed bij voelen én waaraan iedereen zich houdt. Wie doet wat in het huishouden? Wie brengt de kinderen naar de sportclub? Wie gaat naar de winkel? Wie betaalt wat? Daarin speelt gelijkwaardigheid een belangrijke rol. Dat wil zeggen: een gezonde balans tussen geven en nemen en dit op alle domeinen. Er kunnen problemen ontstaan vanaf het moment dat een partner consequent meer geeft of neemt dan de andere, op eender welk vlak. Tenzij beiden zich er goed bij voelen.


Als beide partners zich goed voelen vanuit gelijkwaardigheid, zit het meestal goed. Maar wat als de kinderen het huis uit zijn? De ene partner heeft jarenlang voor de kinderen en het huishouden gezorgd, de andere werkt nog steeds full-time. Wat doe je dan als partner, om de gelijkwaardigheid in je relatie te herstellen? Ik nodig deze partner uit om grondig te onderzoeken naar welke mogelijkheden er nog zijn. Je kan een hobby of een passie  uitbouwen tot iets waar je geld mee kan verdienen. Wat wil je nog verwezenlijken in je leven? Het is bewezen dat mensen die een focus, een doel, hebben langer gezond en vitaal blijven. Je kan alle levenswijsheid en -ervaring die je hebt opgedaan daarvoor inzetten.

Gelijkwaardigheid is cruciaal in iedere verbinding.504 weergaven

Gerelateerde posts

Alles weergeven

Commentaires


bottom of page